Bob Martin Permethrin Spot On Kutyák részére 2db-os

Márka: Bob Martin
Cikkszám: BMK9300
Termékkategória: Ápolás
Kinek való: Kutya
Az állat kora: felnőtt
Várható szállítási idő: 2-5 munkanap
Bruttó ár: 1,990 Ft

Pontérték: 10 pont (mi ez?)
 

A permetrinre érzékeny ektoparaziták által okozott fertőzések ellen alkalmazható: Bolhák (Ctenocephalides felis), valamint kullancsok (Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) elpusztítására. A bolhák elleni inszekticid hatás 4 hétig tart. Kullancsok ellen (Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) a termék 4 hétig tartó folyamatos atkaölő hatással rendelkezik.
ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓDOK CÉLÁLLAT FAJONKÉNT
2-15 kg közötti testtömegű kutyák részére Az állat hátán a lapockák közötti területen hajtogassuk szét a szőrzetet, úgy hogy a bőr jól láthatóvá váljon A tubus végének levágása után a tubus megnyomásával juttassunk 1 ml készítményt közvetlenül a bőrre. A szőrzetre csepegtetés kerülendő. A készítménynek az ujjakkal való érintkezése kerülendő.
15 kg fölötti testtömegű kutyák részére
Az állat hátán a lapockák közötti területen hajtogassuk szét a szőrzetet, úgy hogy a bőr jól láthatóvá váljon. A tubus végének levágása után a tubus megnyomásával juttassunk 1 ml készítményt közvetlenül a bőrre. A szőrzetre csepegtetés kerülendő. A készítménynek az ujjakkal való érintkezése kerülendő. Az előbbihez hasonló módon csepegtessünk 1ml készítményt a fartő feletti bőrfelületre. Ismételt kezelés csak a felhasználási követő 14 nap múlva lehetséges.
A KÉSZÍTMÉNY NEM ALKALMAS MACSKA KEZELÉSÉRE. Rendkívül mérgező macskára, használata az állat pusztulását is okozhatja. Meg kell akadályozni, hogy a macska közvetlen érintkezésbe kerüljön a termékkel, a kutyákat kezelés után 72 óráig távol kell tartani a macskáktól.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT
Kerüljük a kezelt állat gyakori úsztatását, fürdetését, valamint samponozását, mert mindez csökkentheti a készítmény hatékonyságát. Egy házban több kutya tartása esetén minden állat egyidejű kezelése szükséges. Ezekben a házakban élő macskákat azonos javallatra macskákra engedélyezett készítménnyel kell kezelni. Az állatokról származó bolhák gyakran elszaporodnak az állatok kosarában, fekvő-, és pihenőhelyén, a padlón és a kárpitokon Ezeket a helyeket megfelelő rovarirtó szerrel kell kezelni és rendszeresen porszívózni kell. Meg kell akadályozni, hogy a kutyák a kezelés helyét nyalogassák. Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra. Kizárólag külső használatra! Szabadon forgalmazható. Állatorvosi vény nélkül forgalmazható.
ELLENJAVALLATOK
Három hónaposnál fiatalabb kutyákon nem alkalmazható. Nem alkalmazható 2 kg alatti testtömegű kutyákon. Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktáció idején. Alkalmazása a vemhesség és laktáció idején nem javallott. Nem alkalmazható a készítmény bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység eseten. Nem alkalmazható a készítmény beteg lábadozó, illetve bőrsérüléssel rendelkező állaton. A macska biztonságának szempontjából nagyon fontos, hogy kizárjuk a véletlen érintkezés lehetőségét is a kutyák ezen készítménnyel kezelt bőrfelületével. Ha ez megtörténik, azonnal állatorvoshoz kell fordulni.
MELLÉKHATÁSOK
Néhány esetben a készítmény a kezelés helyén enyhe, körülírt irritációt válthat ki, amely 48 órán belül elmúlik. A kezelés helyén átmenetileg alopecia előfordulhat. Átmeneti túlérzékenység, illetve vakaródzás előfordulása lehetséges a kezelés utáni bőrfelületen. Ritka esetben a központi idegrendszer akut intoxikációja, valamint a gyomor-, bélcsatorna rendellenességeire utaló tünetek előfordulhatnak. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, az alkalmazási utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő
állatorvost!
Különleges figyelmeztetések az állatokon való alkalmazáshoz:
A készítmény első használata során az állat bőrének kezelt területén átmenetileg zsíros folt képződhet. Világos szőrzetű kutyánál ez a folt sárgás színben jelenhet meg. Ha a tünetek folyamatosan fennállnak, vagy nem múlnak el, állatorvosi segítséget kell igénybe venni.
Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
Használat után kezet kell mosni. A termék kézzel való közvetlen érintkezése kerülendő. Minden ráfröccsenést azonnal le kell öblíteni. Kerülni kell a szembe jutást. Ha szembe kerül, bő vízzel azonnal ki kell mosni. A készítmény használata során védőkesztyűt kell viselni. A készítmény többszöri használata esetén pl. kutyatenyészetekben a 0,3 mm vastag neoprén, vagy nitril anyagból készült kesztyűt kell viselni. Ne engedjük nyílt láng közelébe a készítménnyel kezelt állatokat a kezelt bőrfelület megszáradásáig, a kezelés alatt nem szabad dohányozni. A kezelt bőrfelületet a kezelés után 3-6 órán ál nem szabad megérinteni. A termék nyálkahártya- és szem irritációt okozhat Ezért el kell kerülni a termeknek a szembe ill. szájba jutását. A szintetikus piretroidokkal szemben ismerten túlérzékeny személyek ne érintkezzenek a készítménnyel. Emberekben a permetrin érintése egy-két órás lappangási idő után fonákérzést un. paraesthesia-t válthat ki. Véletlen lenyelés eseten orvoshoz kell fordulni. Tartós bőrizgató hatás és/vagy szemizgató hatás esetén orvoshoz kell fordulni. A kutyákat az esti órákban ajánlott kezelni. A kezelt állatokat ne engedjük együtt aludni az emberekkel, különösen a gyermekekkel.
Vemhesség és laktáció idején történő alkalmazás:
Patkányon végzett laboratóriumi vizsgálatok eredményei a készítmény foetotoxicitását mutatták ki. Vemhesség és szoptatás ideje alatt nem alkalmazható.
Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók: nem ismertek.
Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok).
A javallt dózis kétszerese sem okoz mellékhatásokat felnőtt kutyáknál. A túladagolás klinikai tünetei jellemzőek a szintetikus piretroidok által okozott mérgezésekre. Ezek a túlzott mértékű nyálzás, hasmenés, izomremegés, és túlérzékenység. Súlyosabb esetben hypothermia, hyperthermia, dispnoe és rángatózás léphet fel. Ha a túladagolás tünetei kifejlődnek, a kutyát rovarirtó szertől mentes samponnal kell megfürdetni, majd az állatorvos tüneti kezelést végezzen. A piretroidok által okozott mérgezésnek nincs specifikus antidotuma. A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. Nagyon mérgező a halakra és más vízi élőlényekre. Nem kerülhet folyó- és állóvizekbe, valamint a csatornákba. Mérgező a méhekre.

Tippünk:
A szabadban eltöltött órákat követően kedvencünk bundáját alaposan fésüljük át: nemcsak a szőrben megtapadt kullancsoktól, de a toklásztól is időben megszabadulhatunk, elkerülve a későbbi nagyobb problémákat, megbetegedéseket!


 

HASONLÓ TERMÉKEK

Szavazz erről a termékről:

Ha tetszik a termék, ajánld egy ismerősödnek! Ajánlom

Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!

Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá. Lépj be e-mail címeddel és jelszavaddal!

AJÁNLOTT TERMÉKEK

 • Spirit of Nature Dog konzerv strucchússal 415gr

     
  Ára: 390 Ft
   
 • Játék Kong Plush Snake Large

     
  Ára: 3,890 Ft
   
 • Foresto Bolhanyakörv Kicsi Macska Kutya 8kg-Ig

   
  Ára 7,590 Ft helyett
  6,590 Ft
 • Eukanuba Adult Large Breeds 15kg

   
  Ára: 12,990 Ft
   
 • CarniLove Adult Bárány-Vaddisznó 12kg -CarniLove Adult Bárány-Vaddisznó 1,5kg + AJÁNDÉK

  Ára: 16,991 Ft
   
 • N&D Grain Free bárány&áfonya adult medium 12kg

   
  Ára: 22,990 Ft
   
 • Dog Vital Arthro-500 Izületvédő 120db

   
  Ára: 9,690 Ft
   
 • Multivitamin Macskának 100gr

     
  Ára: 1,790 Ft
   
 • Eukanuba Daily Care-Sensitive Joinst 2,5kg - érzékeny izületű felnőtt kutyáknak

     
  Ára: 3,990 Ft
   
 • JUTALOMFALAT DOG VITAL DENTAL FOGÁPOLÓ PROPOLISSZAL ÉS VANILIÁVAL 460G

     
  Ára: 1,590 Ft
   

VEVŐSZOLGÁLAT

06 20 959 4244
munkanapokon 9-17 óra
között
vevoszolg@tapfutar.hu
Skype: tapfutar.hu

A KOSÁR TARTALMA

A kosár üres


Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Eukanuba

Címkék

LEGUTÓBB NÉZETT TERMÉKEK

Partnereink
Olcsó kutyatáp, macskaeledel, haltáp, egyéb állateledel és kisállat felszerelés országos házhozszállítással. Naponta megújuló kisállat hírek, képek és akciók.

RSS Kapcsolat Galéria Hogyan tudsz rendelni?
Jogi nyilatkozat Vevőszolgálat Ingyenes szállítás Hogyan válassz terméket?
Impresszum Vásárlási feltételek Vásárolj olcsóbban Linkajánló
Médiaajánlat Akciók Kérdezz szakértőnktől Mobil verzió
Adatvédelmi nyilatkozat Általános Szerződési Feltételek Elállási Nyilatkozat  OTP Simple - vásárlói tájékoztató

   
SzEK.org tagja
 
ÁRUmagazin.hu

Oké