RENDELÉSFELVÉTEL

A kosár üres

VEVŐSZOLGÁLAT

06 20 959 4244
munkanapokon 9-17 óra
között
vevoszolg@tapfutar.hu
Skype: tapfutar.hu
Hirdetés

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?

Híreink Videó Twitter
Eukanuba

Pestigon (11 találat)

ár szerint csökkenő | ár szerint növekvő

 • Pestigon Spot On Xl 4x 40-60kg

  INGYENESEN KISZÁLLÍTJUK!
     
  Eredeti ár: 8,370 Ft
  Akciós ár: 8,290 Ft
   
  Részletek →

 • Pestigon spot on l 4x 20-40kg

  INGYENESEN KISZÁLLÍTJUK!
   
  Eredeti ár: 7,770 Ft
  Akciós ár: 7,290 Ft
   
  Részletek →

 • Pestigon spot on s 4x 2-10kg

  INGYENESEN KISZÁLLÍTJUK!
   
  Eredeti ár: 6,570 Ft
  Akciós ár: 5,590 Ft
   
  Részletek →

 • Pestigon spot on m 4x 10-20kg

  INGYENESEN KISZÁLLÍTJUK!
   
  Eredeti ár: 6,499 Ft
  Akciós ár: 6,290 Ft
   
  Részletek →

 • Pestigon spot on cat 4x

   
     
  Eredeti ár: 5,690 Ft
  Akciós ár: 4,990 Ft
   
  Részletek →

 • Pestigon Spray 100ml

   
         
  Ára: 3,990 Ft
   
   
  Részletek →

 • Pestigon spot on xl 1x

   
       
  Ára: 2,350 Ft
   
   
  Részletek →

 • Pestigon spot on s 1x

   
       
  Ára: 1,789 Ft
   
   
  Részletek →

 • Pestigon spot on cat 1x

   
       
  Ára: 1,405 Ft
   
   
  Részletek →

 • Pestigon spot on l 1x

   
       
  Ára: 1,391 Ft
   
   
  Részletek →

 • Pestigon spot on m 1x

   
       
  Ára: 1,289 Ft
   
   
  Részletek →

ár szerint csökkenő | ár szerint növekvő

Kiváló, ÚJ termékünk a fipronil tartalmú PESTIGON, mely hatékony védelmet nyújt a kullancsok és bolhák ellen. A készítménynek azonnali rovarölő hatása van, mely bolhák esetében 8 hétig, kullancsok esetében 2-4 hétig tart. Használható bolhák okozta allergiás bőrgyulladás gyógykezelésekor, kiegészítő terápiaként. A Spot-On (rácsepegtető) kategóriájában kiemelkedően jó ár-érték aránnyal rendelkezik, így magas árrés tartalommal tudja értékesíteni a PESTIGON termékeket.

A kullancsok által terjesztett betegségek elleni védekezés leghatékonyabb módszere a kullancsok megtelepedésének és vérszívásának a megakadályozása. Ma már rendelkezésre állnak bőrre cseppenthető 1 hónapos hatástartamú cseppek. A kullancsok a pókszabású ízeltlábúak közé tartoznak, így sokakban már puszta látványuk is rettenetet okoz, ha bőrbe fúródva észlelik magukon vagy a kedvenc állatukon, nem is beszélve az általuk vérrel terjesztett súlyos, akár elhullással is járó fertőző betegségekről.

A szúnyogok után a kullancsok a leggyakoribb vektorok a vérrel terjedő fertőző betegségek terén. A vérszívás folyamán Borrelia (Lyme-kór) nevű bakteriális és Babesia nevű egysejtű kórokozót juttathatnak a gazdaállat vérébe. A babesiosis kutyánál, lónál és szarvasmarhánál fordul elő. A kórokozó egy vérparazita, amely a vörösvérsejteket támadja meg. A kórokozó a véráramba kerülve a vörösvérsejtekben telepszik meg, abban szaporodik. A babesiák szaporodásának egyre több vörösvérsejt esik áldozatul. Az elpusztult vörösvérsejtek a lépbe kerülnek további feldolgozásra. A nagy tömegével széteső vérsejtekből származó piros festékanyag a hemoglobin szabadon a vérerekbe kerül. A festékanyag egy részét a máj alakítja át epefestékké, nagyobb részét pedig a vese kezdi el kiszűrni a vérsavóból. A májban nagy mennyiségben képződő epe a széklettel távozik, de belekerül a vérerekbe is. A szűrés során a két festékanyag a vese apró kis szűrő csatornácskáiban lerakódva elzáródást és egyre több szűrőegység pusztulását okozza. Ez a folyamat a vese visszafordíthatatlan károsodását és vizeletképző tevékenységének leállását váltja. A betegség lappangási ideje 5-21 nap. Tünetei figyelmes állattartó számára észlelhetőek. Friss esetben a vérparazita szaporodásakor magas láz (40 C felett) jelentkezik.

A vérszegénység levertséget, aluszékonyságot, szédelgést, hátulsó testfél gyengeséget, étvágytalanságot idéz elő. A vesén keresztül ürülő hemoglobin és epefesték a vizeletet vörösre, kávébarnára színezheti. Az epe vérerekbe kerülése a szemfehérjénél és a sápadt szájnyálkahártyán sárga elszíneződést okoz. A betegség körültekintő orvosi kezelés nélkül elhullással is végződhet a vesefunkció leállása miatt. A vesén kívül a máj károsodása is jelentős lehet (sárgaság). Időben diagnosztizálva sikeresen gyógyítható, hatékony megelőző védőoltás nincsen!

A Lyme-kór nemcsak embernél, hanem kutyánál is előfordul. A vérszívás helyén a bőrbe jutó baktérium bőrgyulladást idéz elő, ami fehér bőrű kutyákon duzzadt, piros folt formájában jelentkezik. A kórokozó a nyirokkal eljut a legközelebbi nyirokcsomóba, ami annak megnagyobbodását és fájdalmát okozza. Innen a vérbe kerülve vérfertőzést vált ki. A vérrel a kórokozó a szervezetben szétterjed és az immunrendszer számára kevésbé elérhető helyeken megbúvik. Így él tovább az ízületekben, szívbelhártyában az agyvelő és a gerincvelő burkaiban. Ezeken e helyeken hosszan tartó gyulladást alakít ki, így ízület és agyhártyagyulladást. Lappangási ideje több hónap is lehet. Gyógyszeres kezelése hosszas, ritkán kevés eredménnyel kecsegtet. Megelőzésére hatékony védőoltás javasolható a fertőzött területeken tartott ebeknél.

A kullancsok által terjesztett betegségek elleni védekezés leghatékonyabb módszere a kullancsok megtelepedésének és vérszívásának a megakadályozása. Ma már rendelkezésre állnak bőrre cseppenthető 1 hónapos hatástartamú cseppek. Ha mégis bőrbe fúródott kullancsot találunk kedvencünkben, akkor speciális kullancs-eltávolító kanállal, csipesszel vagy szemöldök csipesszel közvetlenül a bőr fölött megfogva az óra mutató járásával ellentétesen óvatosan tekerjük ki. A befúródás helyét alkohol vagy jód tartalmú fertőtlenítőszerrel töröljük át. Érdemes az eltávolított kullancsot, főleg ha vérrel telt eltenni és parazitológus szakembernek megmutatni. A kullancs fajának meghatározása révén az általa terjesztett fertőző betegségek behatárolhatóak, a testnedveinek vizsgálatával (nyál, bélnedvek) a bennük levő kórokozó is kimutatható.

Tippünk

A szabadban eltöltött órákat követően kedvencünk bundáját alaposan fésüljük át: nemcsak a szőrben megtapadt kullancsoktól, de a toklásztól is időben megszabadulhatunk, elkerülve a későbbi nagyobb problémákat, megbetegedéseket!
 
 
Partnereink
Olcsó kutyatáp, macskaeledel, haltáp, egyéb állateledel és kisállat felszerelés országos házhozszállítással. Naponta megújuló kisállat hírek, képek és akciók.

RSS Kapcsolat Galéria Hogyan tudsz rendelni?
Jogi nyilatkozat Vevőszolgálat Ingyenes szállítás Hogyan válassz terméket?
Impresszum Vásárlási feltételek Vásárolj olcsóbban Linkajánló
Médiaajánlat Akciók Kérdezz szakértőnktől Mobil verzió
Adatvédelmi nyilatkozat Általános Szerződési Feltételek Elállási Nyilatkozat  OTP Simple - vásárlói tájékoztató

   
SzEK.org tagja
 
ÁRUmagazin.hu

Oké