Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?

Híreink Videó Twitter

Idős macska a családban

2010.06.28. 08:00

A legtöbben nem látunk különbséget egy 5-6 vagy 9-10 éves macska között, hiszen sokuk még ebben a korban is ugyanúgy vadászik, vagy ugyanúgy felugrik bármilyen magas tárgyra, mint fiatal korában. A helyes táplálkozás, és a rendszeres állatorvosi vizsgálat segít hozzájárulni ahhoz, hogy macskáink manapság jóval magasabb kort élhessenek meg, mint pár évvel ezelőtt!

Hirdetés
Kisállat-biztosítás Online - Kutya, macska

A macskák körülbelül a 10-12. életévüktől számítanak idősnek, bár sok cicán ez meg sem látszik! A legtöbbjük évekig aktív, és az öregedés legapróbb jeleit sem mutatják. A 10. életév felett azonban ez általában megváltozik: már kevésbé aktívak, szívesebben napfürdőznek például a verandán, mintsem egész napos vadászatra induljanak.Milyen idős a cicám? – Macskaéletkor számítása


A macskák születésüket követően az első hónapjaikban fejlődnek a leggyorsabban, és a leglátványosabban. Fiatal korban a legjátékosabbak, és jóval aktívabbak. Ahogyan öregszenek, az aktivitás csökken, szívesebben pihennek inkább. Az öreg macskák általában már ragaszkodóbbak, nyugodtabbak, bújósabbak és kifejlett szilárd jellemmel bírnak. Persze sok múlik azon is, hogy milyen fajta cicáról beszélünk! Fajtánként változnak a jellemvonások, nagy természetbeni különbségeket fedezhetünk fel. Általánosságban azonban elmondható, hogy az idős cica esze már nem jár egész nap különböző csínytevéseken, és nem már nem kúszik fel a függönyünkön egészen a karnisig. A macskabútor is inkább már a pihenési igényeket elégíti ki.


Macskakor

Emberi évek száma

1

15

2

24

3

28

4

32

6

40

8

48

10

56

12

64

14

72

16

80

18

88

20

96

- A macska kora az emberi évekkel történő összehasonlítása -


Milyen jelei vannak az öregedésnek?


Az idős cicán észrevehetjük, hogy idővel gyengül a hallása vagy a látása. A mozgása korlátozottabbá válik, kevésbé aktív, mint fiatalabb éveiben. A mozgáskorlátozottsággal együtt járhat az is, hogy már kevésbé élesíti a karmait, éppen ezért a karomápolásban a gazdi segítségére szorulhat. A túl hosszú karmok beakadhatnak valamiben, és sérülést okozhatnak, ezért vágjuk le a cica hosszú karmait! Nagyon óvatosan tegyük mindezt, ne vágjuk túl rövidre, nehogy még az élő részbe vágjunk, mert ezzel óriási fájdalmat okoznánk kedvencünknek!

A’senior’ (idős) cicáknak nagyobb az alvásigényük. Helyezzünk el nekik egy szőrös bújót, vagy meleg puha fekhelyet, hiszen nagyon szeretnek ebben a korban hasonló fekhelyen henyélni. Ha már nem tud kellő könnyedséggel felugrani, mindenképpen a földre tegyük az alvóhelyét!

Termékajánló!


Idős korban
már egyáltalán ne változtassuk az etető- itató edények, és az alom helyét sem, ugyanis ha látása korlátozottá válik, nehezen fogja őket megtalálni!
Ez idő tájt csökkenhet az immunellátása, egyeseknél túlsúly, míg másoknál testsúlycsökkenés tapasztalható. Ebben a korban segítsük szervezetét multivitaminnal, vagy immunerősítő szerekkel.
Kitűnő az immunrendszer erősítésére például a Minera Béres csepp macskák részére, a Vetri DMG illetve a PLERA SAN®V táplálékkiegészítő és immunrendszer erősítő is!


Viselkedésbeli változások

Az idős macskák viselkedésében is tapasztalhatunk változást: kevésbé türelmesek, mogorvábbak, és jóval önfejűbbek is lehetnek. Kevésbé képesek alkalmazkodni, ezért ha fiatal cicát szeretnénk melléjük a családba hozni, ezt vegyük figyelembe!
Amennyiben a napi rutinon nem változtatunk, azt az érzést kelthetjük bennük, hogy minden a legnagyobb rendben van! Így tehát nem ajánlatos változtatni az etetési időponton, valamint a mindennapi játék időpontján sem. A lehetőségekhez képest kényeztessük idős kedvencünket minél többször, és minél többet, hiszen ez nyugalmat és biztonságérzetet ad neki!TIPP! Táplálja cicáját életkornak és egyedi igényeinek megfelelően prémium minőségű tápokkal, hogy megőrizhesse idős korban is vitalitását, jókedvét és nem utolsó sorban az egészségét!
A Senior tápok kifejezetten az idős macskák részére lettek kifejlesztve: csökkentik az időskori betegségek kialakulásának kockázatát, ápolják a fogakat, védik a vesét az izületeket, a csontokat, az emésztőrendszert, valamint hozzájárulnak az öregedés lassításához is!
 

Kapcsolódó hírek:

Kapcsolódó termékeink:


Hozzászólások:

Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!

Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá. Lépj be e-mail címeddel és jelszavaddal!

feliratkozom hírlevélre további hírek


RENDELÉSFELVÉTEL

A kosár üres

VEVŐSZOLGÁLAT

06 20 959 4244
munkanapokon 9-17 óra
között
vevoszolg@tapfutar.hu
Skype: tapfutar.hu
Hirdetés

LEGUTÓBB NÉZETT TERMÉKEK

Partnereink
Olcsó kutyatáp, macskaeledel, haltáp, egyéb állateledel és kisállat felszerelés országos házhozszállítással. Naponta megújuló kisállat hírek, képek és akciók.

RSS Kapcsolat Galéria Hogyan tudsz rendelni?
Jogi nyilatkozat Vevőszolgálat Ingyenes szállítás Hogyan válassz terméket?
Impresszum Vásárlási feltételek Vásárolj olcsóbban Linkajánló
Médiaajánlat Akciók Kérdezz szakértőnktől Mobil verzió
Adatvédelmi nyilatkozat Általános Szerződési Feltételek Elállási Nyilatkozat  OTP Simple - vásárlói tájékoztató

   
SzEK.org tagja
 
ÁRUmagazin.hu

Oké