Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?

Híreink Videó Twitter

A cicák testbeszéde

2010.01.27. 06:00

Nagyon egyszerűen megtanulhatjuk a cicák testbeszédét, azt hogy mit szeretnének közölni velünk. A cicák nagyon nemes lelkek, soha nem tudják leplezni érzelmeiket: hang és testjelzésekkel tudatják nekünk gazdiknak és társaiknak hogy mit is szeretnének.

Hirdetés
Kisállat-biztosítás Online - Kutya, macska
Hangjelzések
Ha kicsit figyelmesebbek vagyunk, rájöhetünk, hogy a macska nyávogása nem mindig egyforma. Azzal, hogy megtanuljuk cicánk jelzéseit, szorosabbá fűzhetjük vele kapcsolatunkat. A különböző hangjelzésekkel mást és mást szeretnének elérni. Nagyon hamar megtanulják, hogy egyes hangokra gazdijuk miként reagál, így például ha éhesek, vagy csak egy kis törődésre vágynak, különböző hanglejtésű nyávogásba kezdenek.

A dorombolással elégedettségüket fejezik ki, és azt, hogy nagyon élvezik a gazdi simogató kezeit. Azonban azt, hogy miként adják ki ezt a hangot, máig rejtély övezi; a kutatók azt feltételezik, hogy egy elektromos impulzus remegteti meg a hangszálaikat.

Testbeszéd
Ha két idegen cica találkozik egymással, összeérintik az orrukat, vagy hasonlóan az ebekhez végigszaglásszák egymást, hogy tömérdek információt szerezzenek a másikról.

A különböző testtartásokkal a cicák lelkiállapotára, és hangulatára következtethetünk: ha farkát a magasba emeli, biztosak lehetünk benne, hogy kicsattan az egészségtől, és boldog. Ha viszont teljesen lekonyul, az egyenesen arányos a kedélyállapotával. A vízszintesen tartott farok pedig bizonytalanságot, félénkséget jelezhet. Ingerült állapotban farkukat ide-oda csapkodják, melyet morgás is kísérhet.

Többen megijedtek már, amikor nőstény macskájukat fura testhelyzetben látták: ilyenkor mellkasukat leengedve, hátsójukat pedig az égnek szegezve, behajlított lábakkal furán topognak. Nem kell megijedni, ebben az esetben nincsen semmi bajuk, csak így jeleznek a kandúroknak, hogy elérkezett a párzás ideje, felkészültek rá.

A dörgölőzés egyértelmű jele az üdvözlésnek, örömüket fejezik ki, hogy találkozotak velünk. Ilyenkor azonban nemcsak üdvözölnek bennünket, hanem illatanyagukkal meg is jelölnek!

Vadászat
A macskák ha nagyon figyelnek, összpontosítanak valamire, netalán verébre vagy más kisállatra vadásznak: füleiket a magasba szegezik, a pupillák összeszűkülnek és a földhöz lapulnak.
Ha ellenféllel találják szemben magukat, és veszélyesnek találják a helyzetet, támadó testhelyzetet is felvehetnek. Ekkor hátukat begörbítik, fújnak vagy morognak, és a szőrzetüket is felborzolják. Ha ellenfelük még nagyobb is náluk, de látszik rajta hogy habozik, azonnal támadásba lendülnek!
Ha viszont túl veszélyesnek ítélik meg ellenfelüket, megadják magukat: elkullogással, lelapított fülekkel, vagy a hátukra fordulással jelzik a másiknak, hogy nem szeretnének harcba keveredni.

Kapcsolódó hírek:

Kapcsolódó termékeink:


Hozzászólások:

Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!

Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá. Lépj be e-mail címeddel és jelszavaddal!

feliratkozom hírlevélre további hírek


RENDELÉSFELVÉTEL

A kosár üres

VEVŐSZOLGÁLAT

06 20 959 4244
munkanapokon 9-17 óra
között
vevoszolg@tapfutar.hu
Skype: tapfutar.hu
Hirdetés

LEGUTÓBB NÉZETT TERMÉKEK

Partnereink
Olcsó kutyatáp, macskaeledel, haltáp, egyéb állateledel és kisállat felszerelés országos házhozszállítással. Naponta megújuló kisállat hírek, képek és akciók.

RSS Kapcsolat Galéria Hogyan tudsz rendelni?
Jogi nyilatkozat Vevőszolgálat Ingyenes szállítás Hogyan válassz terméket?
Impresszum Vásárlási feltételek Vásárolj olcsóbban Linkajánló
Médiaajánlat Akciók Kérdezz szakértőnktől Mobil verzió
Adatvédelmi nyilatkozat Általános Szerződési Feltételek Elállási Nyilatkozat  OTP Simple - vásárlói tájékoztató

   
SzEK.org tagja
 
ÁRUmagazin.hu

Oké